Kundstöd

Kundstöd

Här kan du hitta en del information om hur du använder våra webbhostingtjänster. Om du undrar över nåt som vi inte tagit upp här, kontakta oss så reder vi ut det!

E-post

För inkommande e-post används en IMAP-server. E-posten blir kvar på servern så att du kan komma åt den senare från andra datorer.
 • Server: imap.dindomän.fi (ex. imap.axelbandet.fi)
 • Port: 143
Utgående epost:
 • SMTP-server: smtp.llsdata.fi
 • Port: 10025 eller 587
 • Säkerhet: TLS, om möjligt
Man kan logga in med vanligt login/lösenord.

Webbmail

För att läsa din e-post via webben, gå till adressen http://webmail.llsdata.fi/ och logga in.

Första gången du loggar in måste du fylla i ditt namn och din e-post adress. Detta för att avsändaruppgifterna skall vara korrekta när du skickar mail.

Det finns också andra inställningar som kan vara bra att ställa in, språket till exempel. När du loggat in klickar du på Options och sedan Display preferences. På Language-alternativet kan du välja det språk du vill använda och sedan klickar du på Save-knappen längst nere på sidan.

FTP - filöverföringar

 • Host/server: Använd din egen domän
 • Användarnamn: Vanligen samma som domänen, men utan .fi eller .com
 • Lösenord: Det vet bara du
 • Port: 21
Exempel:
 • Host: axelbandet.fi
 • Användarnamn: axelbandet
 • Lösenord: ***
 • Port: 21

MySQL-administrering

För att administrera er MySQL-databas kan ni gå till adressen http://mysql.llsdata.fi/.

Autosvar

e-post

Ifall du är borta från arbetet någon dag kan det vara bra att ha servern att meddela folk som skickar mejl till dig om detta. Detta ställer du in på adressen https://user.llsdata.fi/.

Under "Mail" väljer du "Mail Forwarding and Replies" och fyller i nödvändiga uppgifter.

Exempel:

 

Skapa alias-adresser

e-post

Om du vill att flera olika epost-adresser skall leda fram till din epostlåda kan du skapa en eller flera alias-adresser för din epost. Du kanske vill att epost skickat till adresserna Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den och Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den skall komma till din epost Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Detta är vad alias-adresser används till.

Instruktioner

 1. För att skapa alias loggar du in på kontrollpanelen för ditt konto. Information om det fick du i ett epostmeddelande när du skaffade ditt konto hos oss.
 2. När du loggat in väljer du Edit mail aliases i menyn till vänster.
 3. Välj Add an alias to this domain
 4. I Name-rutan fyller du i t.ex. fakturering
 5. Kryssa i Deliver locally och i Yes, deliver to mailbox-rutan skriver du in loginnamnet för den användare som skall få eposten, t.ex. sandersson
 6. Spara.
 

Synkronisera Thunderbirds adressbok

e-post

Har du problem med att att adressboken i thunderbird är olika beroende på vilken dator du använder? Skulle du vilja ta med dig dina kontakter till den dator som du för närvarande använder?

Sync Kolab är ett tillägg till Thunderbird som gör att man kan synkronisera sin adresslista mot en epostkatalog på sitt mailkonto. För detta behöver man ett IMAP-konto, vilket man automatiskt har när man använder LLS Data Ab:s tjänster.

När man väl har ställt in det fungerar det mycket smärtfritt. Man kan välja att ha systemet att automatiskt synkronisera med jämna tidsintervall eller så manuellt.

Ladda ner tillägget från https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/519!